sâmbătă, 4 februarie 2012

Recomandări pentru securitatea Sistemului!

*Nu deschideți atașamentul unui e-mail care provine dintr-o sursă necunoscută sau care nu prezintă încredere.*Nu deschideți 
un mesaj e-mail decât dacă știți despre ce este vorba, chiar dacă vine de la un prieten sau partener.Cei mai mulți viruși se răspândesc folosind mesajele e-mail. Este mai ușor să previi decât să repari,deci cereți confirmarea celui care l-a trimis.(Curioșii o pățesc frecvent-dacă-ți instalezi singur sistemul nu sunt probleme mari!)*Nu deschideți un fișier atașat la mesaje cu subiect suspicios sau neașteptat.Dacă vreți  să-l deschideți, mai întâi salvați-l pe hard disk și scanați-l cu o soluție antivirus  actualizată.*Ștergeți e-mail-urile sau mesajele pe care nu le doriți. Nu le retrimiteți sau răspundeți  celor care le-au trimis. Acest gen de mesaje sunt considerate spam, deoarece nu sunt dorite  sau solicitate și încarcă traficul pe Internet.
*Nu copiați un fișier dacă nu-l știți sau dacă nu provine dintr-o sursă de încredere.*Fiți foarte atent când faceți download la fișiere de pe Internet. Verificați sursa de  fiecare dată și fiți siguri că un program antivirus a verificat fișierul. Dacă nu sunteți  sigur de asta, copiați fișierul pe hard disk sau cd și verificați-l folosind  antivirusul propriu. 
*Faceți back-up de fișiere în mod regulat. Dacă un virus le distruge, veți putea să le înlocuiți. Este recomandat să stocați aceste copii în locații separate sau chiar pe alt  calculator sau suport magnetic.*De fiecare dată când aveți dubii despre un fișier sau mesaj, nu faceți download, nu-l  executați sau nu-l deschideți.*Oricât de slab ar fi antivirusul ce-l folosești(updatat  la timp)-e mai bun decât Nimic!
Succes!
>