duminică, 13 noiembrie 2011

Scapă de SPAM !!!

1-Crează și foloseste un email temporar. Poți folosi o adresă de mail secundară pentru a te înscrie în  diversele formulare on-line astfel încât dacă Inbox-ul se va umple de SPAM-uri, nu o să doară să  schimbi  adresa de mail.
2-Folosește Spam Arrest. Dacă te inscrii la acest serviciu ai să primești o adresa de email  spamarrest.com prin care îți poți proteja conturile de mail existente .
3-Folosește filtrele mail-ului tău. Aproape toate aplicațiile de mail au aceasta caracteristică.Ai posibilitatea de a bloca cuvintele SPAM (ca: șansa de a face bani,câștiga bani online, Viagra, etc).Aceste filtre vor bloca multe dintre mesajele SPAM dar nu pe toate.
4-Nu posta niciodată adresa ta de mail pe forumuri, site-uri, guest books, sau în alte locuri asemănătoare.Dacă esti webmaster și vrei să afișezi adresa ta de mail pe site, nu o face în text.Cel mai bine este să o adaugi pe site ca imagine (.jpeg) facută în Photoshop sau în alte softuri similare.
5-Folosește opțiunea de blocare a adreselor.Yahoo, spre exemplu are aceasta opțiune și poți bloca până la 500 de adrese mail ( pentru conturi gratuite ) .
6-Nu răspunde la mesaje SPAM. Când primești un mesaj SPAM care îți spune să faci un click pe un anumit link pentru orice motiv (chiar dacă îți spune ca este pentru dezabonare),nu o face. Dacă o faci,cei ce au trimis acel mesaj vor ști că adresa de mail este adevarată.
7-Nu deschide niciodată mesaje necunoscute ce au fișiere atașate.Acest lucru este destul de critic pentru ca de cele mai multe ori este atașat un virus și dacă îl deschizi, o să-ți cam ciufulească PC-ul.Accepta mail-uri cu fișiere atașate doar de la cei în care ai încredere!
>