vineri, 7 octombrie 2011

Cum să repari eroarea “Windows cannot find msconfig” (comanda Run) în Windows XP?

Principalele cauze ale acestei erori sunt, de cele mai multe ori, anumiți viruși care șterg msconfig, regedit sau alte comenzi din Run.
Cum puteți recupera msconfig.exe în XP dacă acesta a fost șters din Run1.- Înainte de a începe recuperarea msconfig.exe, trebuie să vă asigurați că acesta încă se mai află pepartiția de sistem. Acesta ar trebui să se afle în C:\Windows\PCHealth\HelpCtr\Binaries. Dacă msconfig.exe nu se află în folderul respectiv, atunci aveți nevoie de CD-ul de instalare al Windows XP. Deschideți un Command Prompt, introduceți CD-ul în CD-ROM, și apoi tastați comanda:EXPAND -R D:\I386\MSCONFIG.EX_ C:\WINDOWS\PCHEALTH\HELPCTR\BINARIES.Sau, dacă mai aveți un computer cu Windows XP la îndemană, este mai simplu sa copiați msconfig.exe de pe acesta din folderul Binaries.
2.- În cazul în care msconfig.exe nu lipsește din folderul Binaries, însa nu puteți să îl lansați din Run, atunci problema este de la registrii. Verificați calea HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\MSCONFIG.EXE.În panoul din dreapta, valoarea Default ar trebui să fie C:\WINDOWS\PCHealth\HelpCtr\Binaries\MSConfig.exe.Odată corectați registrii, comanda msconfig va putea fi lansată din Run fară probleme.
>