luni, 3 octombrie 2011

Cum activez AutoPlay - pentru CD-ROM și USB?

Cum se activează / dezactivează AutoPlay ( În Windows XP )
Mai întai, ce este AutoPlay-ul. Ați observat că atunci când introduceți un DVD cu filme, un CD cu muzică sau când atașați un Memory USB Stick, se deschide o casută de dialog în care vă sunt puse la dispozitie câteva acțiuni. Conținutul CD-ului, DVD-ului, hard disk-ului extern este scanat automat, iar în casuța de dialog-AutoPlay vă apar mai multe opțiuni. În funcție de tipul fișierelor aflate pe device-ul extern.
-Deschideți Windows Explorer prin apasarea Windows-din tastatură
-Faceți clic dreapta pe CD-ROM-ul și selectați Properties din meniu.
-Selectați fila Redare automată.
-Selectați fiecare element din listă derulant și de acțiune pentru a efectua, selectați "Aveți nici o actiune " pentru a dezactiva AutoPlay, sau alegeți acțiunea apporpriate să ia în cazul în care să permită AutoPlay.
*În Windows 7
 - Cea mai simplă metodă:1-Control Panel - Hardware and Sound - AutoPlay-În fereastra AutoPlay debifăm caseta Use AutoPlay for all media and devices. Pentru activarea funcției, bineînțeles,vom bifa aceeași casetă.
2-În caseta RUN scriem comanda gpedit.msc și apăsăm tasta Enter. În Local Group Policy Editor urmăm ruta:Computer Configuration - Administrative Templates - Windows Components - AutoPlay Policies În panoul din dreapta, facem dublu-click pe Turn off AutoPlay și în fereastra ce se va deschide vom bifa caseta dinaintea opțiunii Enabled:
Facem click pe Apply apoi pe OK pentru a confirma că dorim ca modificările să fie înregistrate.Dacă dorim să activăm funcția AutoPlay, bifăm Disabled
Modificările vor fi aplicate la următoarea pornire a calculatorului.
Mai multe detalii aflați și la urmatoarele linkuri :
http://support.microsoft.com/kb/330135/ro
http://autorun.moonvalley.com/enable.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/AutoRun#AutoRun_activation
>