marți, 3 mai 2011

Cum resetăm BIOS-ul!

Multi doresc să reseteze BIOS-ul din diferite motive, unul dintre ele ar fi din cauză că nu mai pornește calculatorul, ecranul stând negru sau pentru a reseta setările facute de multe ori neglijent.
Pentru a reseta BIOS-ul cea mai bună metoda este de a scoate bateria care ține memoria în timpul în care calculatorul nu este pus la o sursă de curent, în acest mod BIOS-ul își pierde toate setările.
Această baterie o puteți scoate foarte ușor cu ajutorul uneu șurubelnițe, după ce ați scos bateria lăsați calculatorul 1-2 minute fară curent, după aceea introduceți la loc bateria în calculator si îl porniți normal. În acest fel faceți resetarea BIOS-ului care șterge orice setare facută.Pleacă cu setările pe care le avea când l-ați cumpărat!La unele mai vechi trebuie sa schimbați și poziția jumperului din fața bateriei pe placa de bază,apoi după resetare reveniți la poziția dinainte!

5 comentarii :

Anonim spunea...

salut,vrei sa iti reiei aceasta munca despre calculatoare intro categorie speciala pe forum ? diverse tutoriale sau va creem o categorie la cerere ;) asteptam pe forum www.rantajr.com raspunsul dmv.

davcosti spunea...

sunt inregistrat pe www.rantajr.com ,dar tre mult de lucru sa pot face ceva...

cristian arsene spunea...

Saluty. Am calculatorul stricat.Simptome:in loc sa imi apara aceea imagine de la incuput de la widows7.daca fac asa cum ai zis tu mi se repara calculatorul si imi ramane si windows7?P.s.:widows7 e pus dupa ce lam avut din fabrica cu windows xp?

cristian arsene spunea...

Saluty. Am calculatorul stricat.Simptome:in loc sa imi apara aceea imagine de la incuput de la widows7imi apare una neagra.daca fac asa cum ai zis tu mi se repara calculatorul si imi ramane si windows7?P.s.:widows7 e pus dupa ce lam avut din fabrica cu windows xp?

Anonim spunea...

Mersi frateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Raman dator !! Ce tare :( .. Mersi mult.. M-am chinuit 2 luni sa fac placa video .. Si tu mai ajutat .. Mersi inca o data. ;);) Bafta !

>