sâmbătă, 24 aprilie 2010

PAȘII INSTALARE WINDOWS!

Instalare Windows XP - Pasul 1
În primul rând, trebuie setat calculatorul să pornească de pe cd-rom. Lucrul acesta se face din BIOS. În momentul în care pornește calculatorul, se intră în BIOS apăsând de cateva ori tasta DEL sau F2. Depinde de marca BIOS'ului. Dacă vă uitați atent pe ecran, gasiți tasta necesară. O dată intrat în BIOS, cautați prin acele multe opțiuni pe cea numită BOOT DEVICE PRIORITY, sau ceva asemanator. Ca idee, trebuie schimbată prioritatea pornirii. Puneți CD-ROMUL ca prima opțiune, apoi HDD-0 sau HARDDISK. Depinde de versiunea BIOS'ului. Apoi salvați schimbările, și calculatorul se va reporni singur, pornind instalarea de Windows.
Instalare Windows XP - Pasul 2
La un moment dat veți vedea mesajul "Press any key to boot from CD..." - inainte sa dispară, apăsați orice tasta pentru a începe instalarea propriu-zisă.
Instalare Windows XP - Pasul 3
După cateva secunde (pe calculatoarele mai vechi, minute) veți fi întâmpinat cu primul ecran din instalarea Windowsului. Citiți cu atenție cele scrise, și apoi cautați în bara albă de jos opțiunile disponibile. În acest caz ,cu ENTER puteți continua. Alte ecrane necesită alte taste. Dați-i inainte, pană ajungem la partiționare.
Instalare Windows XP - Pasul 4
Acesta este unul din cele mai delicate capitole. Dacă sistemul a fost cumpărat de curând, ecranul de partiționare va arata ca în imaginea noastră. Dacă reinstalați, puteți folosi aceleași partiții. În cazul din urmă, doar apasați ENTER și continuați. Daca nu aveți partiții, sau doriți să repartiționați, folosiți tasta "C" pentru a crea o partitie pe hard-disk. Cu "D" puteti sterge partitia, in caz ca doriti repartitionarea sau nu sunteți mulțumit de alegerea facută. Când sunteți mulțumit de felul în care arată partițiile, continuați apăsând ENTER. Aveți grijă să fie partiția C: aleasă, pe un fond mai alb.
Instalare Windows XP - Pasul 5
Dat fiind faptul că instalam Windows XP, cel mai bun tip de partiție la ora actuală pentru Windows este NTFS. Așadar, alegem "Format the partition using the NTFS file system" dacă calculatorul sau hard-diskul este nou, sau "Format the partition using the NTFS file system (QUICK)" dacă a mai fost un Windows pe calculator. Sistemul FAT este unul mai vechi, care se folosește din ce în ce mai rar în zilele noastre. Evitați alegerea lui. După formatare, multe fișiere vor fi copiate, și după un timp calculatorul se va reseta. FOARTE IMPORTANT!! De aceasta data, nu mai apăsați nici o tastă când va aparea mesajul "Press any key to boot from CD...". Va începe instalarea în mod grafic.
Instalare Windows XP - Pasul 6
Primul ecran din instalarea grafică este cel afișat în imagine. Dacă veți redacta teste, trebuie instalat suportul pentru caractere românești. Acest lucru se face dand click pe "Details", apoi pe "Add", și alegandu-se "Romanian" din lista derulantă. Apoi se confirmă totul cu "OK", urmat de "Next".
Instalare Windows XP - Pasul 7
Completați apoi datele personale (ale dvs, nu cele din imagine :) ), și la următorul ecran, de după "Next", introduceți serialul Windowsului cumpărat de dvs. Dați apoi un nume computerului (recomadat este cel ales de Windows), și apoi setați o parolă pentru contul de administrator. Este recomadată o parola, dar aveți grijă să nu o uitați. La următorul pas, setați ora și data, și alegeți ca Time Zone pe "(GMT+02) Bucharest".
Instalare Windows XP - Pasul 8
Alegeți "Typical Settings" la primul ecran, iar la al doilea scrieți "FDX" în prima casută, și dați "Next". În acest fel, Internetul va funcționa din prima.
Instalare Windows XP - Pasul 9
După restartul final, dăm de două ori "OK" dacă Windowsul se leagă de rezoluție, și după următorul "Next" alegem "Help protect my PC by turning on Automatic Updates now" (nota: evitați să alegeți Automatic Updates dacă nu aveți licența). Dam "Skip" aici dacă nu vrem să înregistram Windowsul în acest moment. E bine ca înregistrarea să fie facuta mai târziu. La fel și răspunsul din urmatorul ecran, "No, not at this time".În următorul ecran tastam un nume (aici se crează contul respectiv), și... instalare terminată cu succes..
Instalare Windows XP - Pasul 10
Daca ați respectat întocmai pașii de mai sus veți obține urmatoarea imagine. Nu uitați să instalați driverele care le mai aveți, și un antivirus !!

5 comentarii :

MuzicaVeche spunea...

foarte frumos tutorial, foarte bine facut...felicitari

Anonim spunea...

misto .....sunteti tare....si este foarte educativ.
Nota 10+

Anonim spunea...

am facut si eu la fsl si imi incarca tot dar dupa ce se aprinde din nou compu imi da imaginea windows xp si apoi imi da eroare

davcosti spunea...

AI TU CEVA? Sau nu găsește ce executabil îi trebuie. Poți să mai încerci odată, poate nu ți-a luat ceva ,a sărit sau incompatibilitate cu unul din driverele tale sau hardware...

instalare windows spunea...

Excellent post about PAȘII INSTALARE WINDOWS...Thanks !!!

>